Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
-
Pogoda
- Toruń
- 9.6°C
- bezchmurnie
- Wiatr: 0.45m/s W
- Ciśnienie: 1015 hPa
- Wilgotność: 77%
- Wschód słońca: 05:17
- Zachód słońca: 20:08
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 618977
- Do końca roku: 247 dni
- Do wakacji: 54 dni
-
Kalendarium
Niedziela, 2024-04-28
Imieniny: Bogny, Walerii
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w maju będzie wynosiła
dla oddziału przedszkolnego: 198 zł
(kwota dla oddziału przedszkolnego bez 02.05. oraz 31.05. - rodzice dzieci zapisanych do przedszkola w te dni muszą dopłacić po 11 zł za każdy dzień)
dla uczniów SP 1-3: 108 zł
dla uczniów SP 4-8: 90 zł
(kwota dla uczniów klas 4-8 bez 14, 15, 16.05. - egzaminy 8 klas)
Płatne 25.04.24r. na konto:
10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. stycznia 2023 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 8 zł na 11 zł, uczniowie SP z 4,50 zł na 6 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 22.04.24 |
Herbata owocowa, Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem pomidorowym 110g (1, 3, 7) [223kcal] | Kakao 200ml (7), Sałatka owocowa 200g [180kcal] | Żurek z ziemniakami 250/300ml (1, 3, 7, 9), Pierogi z twarogiem i sosem jogurtowym 120/220g (1, 3, 7), Kompot 200ml [336/812kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską i sałatą 105g (1, 7) [249kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [108kcal] | Zupa paprykowa z ryżem 250/300 ml (1, 3, 7, 9), Filet z kurczaka z ziemniakami, tarte buraczki 200/400g (1, 3), Kompot 200 ml [384/898kcal] |
|
ŚRODA |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem, 90g (1, 7) [286 kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Wafle ryżowe 30g, Owoc 55g [104kcal] | Zupa kukurydziana z zacierką 250/300ml (1, 3, 9) Pulpety w sosie pomidorowym z ziemniakami, fasolka szparagowa 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200ml [359/862kcal] |
|
CZWARTEK |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa 70g (1, 7), Ogórek 50g [222kcal] | Jogurt naturalny 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, Owoc 55g, [109kcal] | Kapuśniak z ziemniakami 250/300ml (9), Gulasz wołowy węgierski z kaszą, surówka z selera z rodzynkami (1, 7, 9) 200/400g, Kompot 200ml [367/858kcal] |
|
PIĄTEK 26.04.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [345kcal] | Panna cotta z owocami 100g (własny wyrób) [104kcal] | Barszcz czerwony z makaronem 250/300ml (1, 3, 7, 9), Morszczuk w sezamie, ziemniaki, surówka z ogórka z marchewką (1, 3, 4, 11) 200g, Kompot 200ml [392/896kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 29.04.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [286kcal] | Kisiel z jabłkiem i jogurtem naturalnym 200g (7) [116kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250/300ml (7, 9), Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, Marchewka z wody 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200ml, [341/786kcal |
|
WTOREK 30.04.24 |
Kasza manna na mleku 150g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym z sałatą i rzodkiewką 110g (1, 7) [215kcal] | Kakao 150ml (7), Bułka maślana z dżemem 50g (1, 3, 7) [200kcal] | Rosół z makaronem 250/300ml (1, 3, 9), Filet z kurczaka w sosie porowym z ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200 ml [384/898kcal] |
|
ŚRODA 01.05.24 |
Międzynarodowe Święto Pracy |
|
||
CZWARTEK 02.05.24 |
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych |
|
||
PIĄTEK 03.05.24 |
Święto Konstytucji 3 Maja |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.