Szkoła Podstawowa Nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu



-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.pl -
-
Kalendarz
-
Pogoda
- Toruń
- 14°C
- pochmurnie
- Wiatr: 2.34m/s SSE
- Ciśnienie: 1024 hPa
- Wilgotność: 89%
- Wschód słońca: 06:39
- Zachód słońca: 18:34
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 486532
- Do końca roku: 95 dni
- Do wakacji: 268 dni
-
Kalendarium
Środa, 2023-09-27
Imieniny: Damiana, Mirabeli
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w październiku będzie wynosiła:
dla oddziału przedszkolnego: 242 zł
dla uczniów SP 1-8: 132 zł
Płatne do 25 września na konto:
10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. stycznia 2023 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 8 zł na 11 zł, uczniowie SP z 4,50 zł na 6 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 18.09.23 |
Owsianka na mleku 150ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 110g Marchewka 55g (1, 3, 7) [249kcal] | Kakao 200ml (7), Biszkopciki b/c 15g (1, 3), Owoc 55g [180kcal] | Żurek z ziemniakami 250/300ml (1, 3, 7, 9), Makaron z twarogiem i truskawkami 120/300g (1, 3, 7), Kompot 200ml [334/660kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem 105g (1, 7) [229kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, [108kcal] | Zupa pomidorowa ryżem 250/300ml (1, 3, 7 9), Kotlet schabowy z ziemniakami (1, 3) fasolka szparagowa z wody 200/400g, Kompot 200ml [359/890kcal] |
|
ŚRODA |
Kasza jaglana na mleku 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor 105g (1, 7) [261kcal] | Galaretka z owocami i kleksem z jogurtu naturalnego 100g [104kcal] | Barszcz czerwony z ziemniakami 250/300ml (7, 9), Gulasz z kaszą bulgur (1) Surówka Staropolska 200/400g, Kompot 200ml [417/825kcal] |
|
CZWARTEK |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i rzodkiewką 105g (1, 7) [222kcal] | Ryż na mleku z jabłkiem i rodzynkami 200g (7) [124kcal] | Kapuśniak z ziemniakami 250/300ml (9), Kurczak w sosie serowo – ziołowym z ryżem (1, 7) Tarte buraczki 200/400g, Kompot 200ml [367/851kcal] |
|
PIĄTEK 22.09.23 |
Herbata owocowa 200ml, Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem ogórkowym 110g (1, 3, 7) [223kcal] | Kakao 200ml (7), Chałka z masłem (1, 3), Owoc 55g [189kcal] | Krupnik z ziemniakami 250/300 ml (9) Łosoś z ziemniakami (1, 4) Surówka z kapusty 200/400g, Kompot 200ml [350/836kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 25.09.23 |
Kasza manna na mleku 150g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, pomidor 110g (1, 7) [258kcal] | Kisiel z jabłkiem 200g [116kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250/300ml (7, 9), Pierogi z owocami i sosem jogurtowym 100/220g (1, 3, 7), Kompot 200ml [363/704kcal] |
|
WTOREK 26.09.23 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i ogórkiem 105g (1, 7) [229kcal] | Jogurt owocowy b/c 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [113kcal] | Grochówka z ziemniakami 250/300ml (9), Kurczak w curry z ryżem, trio warzywne 200/400g (1), Kompot 200ml, [375/868kcal] |
|
ŚRODA 27.09.23 |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem dżemem owocowym, 90g (1, 7) [286 kcal] | Bawarka 200ml (1, 7), Rogal z masłem 55g (1, 3, 7), Owoc [149kcal] | Zupa pieczarkowa z makaronem 250/300 ml (1, 3, 7, 9), Duszona karkówka z ziemniakami i mizerią 200/400g (1, 7), Kompot 200 ml [393/788kcal] |
|
CZWARTEK 28.09.23 |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem 35g, parówka z wody 100g, paseczki papryki 30g (1, 7) [268kcal] | Bawarka 200ml (1, 7), Sałatka owocowa 200g [109kcal] | Brokułowa z ziemniakami 250/300ml (9), Potrawka z kurczaka z ryżem Marchewka z groszkiem 200/400g (1, 7), Kompot 200ml [333/883kcal] |
|
PIĄTEK 29.09.23 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [259kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Drożdżówka 60g (1, 3, 7) [143kcal] | Rosół z makaronem 250/300ml (1, 3, 9) Pulpety rybne z ziemniakami (1, 4) Surówka z kiszonej kapusty 200/400g, Kompot 200ml [350/836kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.