Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Styczeń pn wt śr cz pi so nd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Pokaż wydarzenia w dniu 10 stycznia 11 12 13 14 15 16 Pokaż wydarzenia w dniu 17 stycznia 18 19 20 Pokaż wydarzenia w dniu 21 stycznia 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -
Pogoda
- Toruń
- -1.5°C
- pochmurnie
- Wiatr: 4.31m/s SSE
- Ciśnienie: 1009 hPa
- Wilgotność: 92%
- Wschód słońca: 07:42
- Zachód słońca: 16:12
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 1022109
- Do końca roku: 342 dni
- Do wakacji: 155 dni
-
Kalendarium
Czwartek, 2025-01-23
Imieniny: Fernandy, Jana
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w lutym będzie wynosiła
- dla oddziału przedszkolnego: ( 20dni x 13zł)= 260 zł
- dla uczniów SP: ( 20dni x 7zł) = 140 zł
Płatne do 25.01.25r.
na konto: 10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. września 2024 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 11 zł na 13 zł, uczniowie SP z 6 zł na 7 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 20.01.25 |
Herbata owocowa, Pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem pomidorowym 110g (1, 3, 7) [223kcal] | Kakao 200ml (7), Sałatka owocowa 200g [180kcal] | Żurek z ziemniakami 250ml (1, 7, 9), Pierogi z mięsem i cebulką 120g (1, 3, 7), Kompot 200ml [367kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską i sałatą 105g (1, 7) [249kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [108kcal] | Zupa pieczarkowa z ryżem 250ml (7, 9) Pulpety w sosie koperkowym z ziemniakami, marchewka z groszkiem 200g (1, 3, 7), Kompot 200ml [359kcal] |
|
ŚRODA |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem serkiem topionym i pomidorem, 90g (1, 7) [286 kcal] | Kisiel z jabłkiem 200g [116kcal] | Kalafiorowa z ziemniakami 250ml (9), Potrawka chińska z indyka z kaszą kuskus 200/400g (1, 9), Kompot 200ml [363/873kcal] |
|
CZWARTEK |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka 70g (1, 7), Ogórek 50g [222kcal] | Herbata owocowa, Bułeczka z twarożkiem 150g (1, 7) [196kcal] | Kapuśniak z ziemniakami 250ml (9), Gulasz z kaszą (1) surówka z selera z rodzynkami (7) 200g, Kompot 200ml [367kcal] |
|
PIĄTEK 24.01.25 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [345kcal] | Kasza manna na mleku z sokiem owocowym 150g (1, 7) [196kcal] | Rosół z makaronem 250ml (1, 3, 9), Filet rybny z ziemniakami (1, 4, 3) Surówka Colesław 200g (7), Kompot 200ml [317kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 27.01.25 |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem dżemem 110g (1, 3, 7) [256kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Wafle ryżowe z powidłami 30g, Owoc 55g [85kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250 ml (7, 9), Naleśniki z serkiem i jabłkami z cynamonem 120g (1, 3, 7), Kompot 200ml [367kcal] |
|
WTOREK 28.01.25 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem 105g (1, 7) [229kcal] | Galaretka z owocami i jogurtem naturalnym 100g [104kcal] | Grochówka z ziemniakami 250ml (1, 7, 9), Makaron z sosem meksykańskim 180g (1, 3, 9), Kompot 200ml [367kcal] |
|
ŚRODA 29.01.25 |
Herbata owocowa 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, parówki drobiowe, pomidor koktajlowy 105g (1, 7) [261kcal] | Mleko naturalne 200ml (7), Chałka z masłem (1, 3), Owoc 55g [189kcal] | Zupa z marchewkowa z ryżem 250ml (9), Filet z kurczaka z ziemniakami, fasolka szparagowa200g (1, 3, 7), Kompot 200ml, [384kcal] |
|
CZWARTEK 30.01.25 |
Bawarka 200 ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i rzodkiewką 105g (1, 7) [222kcal] | Jogurt 150g (7), Chrupki kukurydziane 15g Owoc 55g [113kcal] | Barszcz ukraiński z ziemniakami 250ml (9), Ryż curry z warzywami, kurczak w ziołach , surówka z kapusty 200g (1, 7), Kompot 200ml [420kcal] |
|
PIĄTEK 31.01.25 |
Herbata miętowa, Pieczywo mieszane z masłem serem, pomidorem 110g (1, 3, 7) [225kcal] | Budyń na mleku z sosem owocowym 150g (1, 7) [196kcal] | Zupa pomidorowa z zacierką 250 ml (1, 3, 9), Stek rybny z ziołami z ziemniakami (1, 4) Surówka z kapusty 200g, Kompot 200ml [350kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.