Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Wrzesień pn wt śr cz pi so nd 2 Pokaż wydarzenia w dniu 3 września 4 5 Pokaż wydarzenia w dniu 6 września 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 -
Pogoda
- Toruń
- 24.9°C
- bezchmurnie
- Wiatr: 0.45m/s WSW
- Ciśnienie: 1011 hPa
- Wilgotność: 35%
- Wschód słońca: 06:08
- Zachód słońca: 19:18
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 715251
- Do końca roku: 114 dni
- Do wakacji: 292 dni
-
Kalendarium
Niedziela, 2024-09-08
Imieniny: Czcibora, Marii
Jadłospis
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. września 2024 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 11 zł na 13 zł, uczniowie SP z 6 zł na 7 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki we wrześniu będzie wynosiła
- dla oddziału przedszkolnego: (21 dni x 13 zł)= 273 zł
- dla uczniów SP: (16 dni x 7 zł) = 112 zł
(Obiady dla uczniów klas 1-8 wydawane będą od 09.09.2024r.)
Płatne do 06.09.24r.
na konto: 10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 26.08.24 |
Kasza manna na mleku 150g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, szynka sopocka, ogórek kiszony 110g (1, 3, 7) [256kcal] | Kisiel z jabłkiem 200g [116kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250 (7, 9), Łazanki z kapustą i kiełbasą 180/300g (1, 3), Kompot 200ml [367/856kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7) Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i ogórkiem 105g (1, 7) [238kcal] | Mleko naturalne 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, Owoc 55g [118kcal] | Rosół z makaronem 250/300ml (1, 3, 9), Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera z orzechami 200/400g (7, 8), Kompot 200ml [375] |
|
ŚRODA |
Owsianka na mleku 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem dżemem owocowym, 90g (1, 7) [249 kcal] | Bawarka 200ml (1, 7), Rogal z masłem 55g (1, 3, 7), Owoc [148kcal] | Zupa kukurydziana z zacierką 250/300ml (1, 3, 9), Szynka pieczona z ziemniakami, mizeria z ogórków 200g (1, 7), Kompot 200ml, [363kcal] |
|
CZWARTEK |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i rzodkiewką 105g (1, 7) [261kcal] | Bawarka 200ml (1, 7), Sałatka owocowa 200g [109kcal] | Kapuśniak z ziemniakami 250ml (9), Fileciki z indyka w sosie porowym, kasza kuskus (1, 7) Tarte buraczki 200g, Kompot 200ml [367kcal] |
|
PIĄTEK 30.08.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [239kcal] | Deser z kaszy manny na herbatnikach, Owoc 55g [198kcal] | Jarzynowa z ziemniakami 250ml (9), Filet rybny z patelni, makaron z pesto bazyliowym, surówka z kapusty 200g, Kompot j 200ml [350kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 02.09.24 |
Kasza manna na mleku 150g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym z ogórkiem kiszonym 110g (1, 3, 4, 7) [215kcal] | Kaszka manna na mleku z sosem owocowym 150g (1, 7) Owoc 55g [196kcal] | Zupa z fasolki szparagowej z zacierką 250ml (1, 3, 9), Pierogi z owocami i sosem jogurtowym 100/220g (1, 3, 7), Kompot 200ml [363kcal] |
|
WTOREK 03.09.24 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7, Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i ogórkiem 105g (1, 7) [249kcal] | Kakao 150ml (7), Bułka maślana z dżemem 50g (1, 3, 7) [200kcal] | Grochówka z ziemniakami 250/300ml (9), Kurczak w sosie serowo – ziołowym z ryżem (1, 7) Tarte buraczki 200/400g, Kompot 200ml [367kcal] |
|
ŚRODA 04.09.24 |
Płatki ryżowe na mleku 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem dżemem owocowym, 90g (1, 7) [286kcal] | Sernik z owocami 100g (własny wyrób) [104kcal] | Krupnik ryżowy 250/300ml (9), Gulasz węgierski z ziemniakami 200g (1, 7), Kompot 200ml [354kcal] |
|
CZWARTEK 05.09.24 |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem 35g, parówka z wody 100g, paseczki papryki 30g (1, 7) [268kcal] | Mleko naturalne 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, Owoc 55g [118kcal] | Żurek z ziemniakami 250ml (1, 3, 7, 9), Bitki schabowe duszone z kaszą, marchewka z wody 200g (1), Kompot 200ml [423kcal] |
|
PIĄTEK 05.09.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [286kcal] | Kakao 200ml (7), Herbatniki 15g (1, 3), Owoc 585g [158kcal] | Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (1, 3, 7, 9), Filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty z marchewką (1, 3, 4, 11) 200g, Kompot 200ml [336kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.