Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu



-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Czerwiec pn wt śr cz pi so nd Pokaż wydarzenia w dniu 2 czerwca 3 Pokaż wydarzenia w dniu 4 czerwca 5 Pokaż wydarzenia w dniu 6 czerwca 7 8 Pokaż wydarzenia w dniu 9 czerwca 10 Pokaż wydarzenia w dniu 11 czerwca 12 Pokaż wydarzenia w dniu 13 czerwca 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 -
Pogoda
- Toruń
- 24.6°C
- pochmurnie
- Wiatr: 4.9m/s W
- Ciśnienie: 1020 hPa
- Wilgotność: 27%
- Wschód słońca: 04:19
- Zachód słońca: 21:15
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 1135451
- Do końca roku: 193 dni
- Do wakacji: 6 dni
-
Kalendarium
Sobota, 2025-06-21
Imieniny: Alicji, Alojzego
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w lipcu będzie wynosiła
- dla oddziału przedszkolnego: (14dni x 13zł)= 182 zł
Płatne do 25.06.25r.
na konto: 10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. września 2024 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 11 zł na 13 zł, uczniowie SP z 6 zł na 7 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 09.06.25 |
Szklanka mleka 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem dżemem 110g (1, 7) [256kcal] | Szklanka mleka 200ml (7), Chałka z masłem (1, 3), Owoc 55g [189kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml (7, 9), Łazanki z kapustą i kiełbasą 180/300g (1, 3), Kompot 200ml [367/856kcal] |
|
WTOREK |
Owsianka na mleku 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka 105g (1, 7) [261kcal] | Kasza manna na mleku z sosem owocowym 200g (7) [124kcal] | Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami 250/300ml (9), Kurczak w sosie serowo – szpinakowym z ryżem (1, 7) Tarte buraczki 200/400g, Kompot 200ml [367/851kcal] |
|
ŚRODA |
Szklanka mleka 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem 35g, parówka z wody 100g, pomidorki koktajlowe 30g (1, 7) [268kcal] | Kakao 200ml (7), Wafle ryżowe z powidłami 30g, Owoc 55g [102kcal] | Zupa marchewkowa z ryżem 250ml (9), Kotlet mielony z ziemniakami, mizeria z ogórków 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200 ml, [387/843kcal] |
|
CZWARTEK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym 105g (1, 7, 9) [229kcal] | Jogurt 150g (7), Chrupki kukurydziane 15g Owoc 55g [113kcal] | Zupa brokułowa z ziemniakami 250ml (9), Gulasz węgierski z kaszą (1, 3, 9), Kompot 200ml [367/853kcal] |
|
PIĄTEK 13.06.25 |
Herbata miętowa, Pieczywo mieszane z masłem serem, pomidorem 110g (1, 7) [225kcal] | Budyń na mleku z sosem owocowym 150g (1, 7) [196kcal] | Krupnik ryżowy 250/300ml (9), Filet rybny z ziemniakami (1, 4, 7) Surówka z kapusty 200g, Kompot 200ml [350/829kcal] | |
PONIEDZIAŁEK 16.06.25 |
Herbata miętowa 200ml, Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i ogórkiem 105g (1, 7) [254kcal] | Kaszka manna na mleku z syropem owocowym 150g (1, 7) Owoc 55g [120kcal] | Pomidorowa z ryżem 250/300ml (7, 9), Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami, Marchewka z wody 200/400g (1, 3, 7), Kompot 200ml [341/786kcal] |
|
WTOREK 17.06.25 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka i rzodkiewką 105g (1, 7) [258kcal] | Mleko naturalne 250ml (7),(1, 7), Wafle ryżowe 30g, Owoc 55g [82kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250/300ml (9), Makaron z sosem bolognese 180/300g (1, 3, 9), Kompot 200ml [417/873kcal] |
|
ŚRODA 18.06.25 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 200ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym 90g. Marchewka 50g (1, 7) [314kcal] | Herbata owocowa 200ml, Talerz warzyw (papryka paseczki, ogórek paseczki, pomidorki cherry) 100g Serek wiejski 100g, mini bułeczka 20g (1, 7) [149 kcal]] | Zupa kukurydziana z zacierką 250/300ml (1, 3, 7, 9) Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty 200/400g (1, 7), Kompot 200ml [359/862kcal] |
|
CZWARTEK 19.06.25 |
Boże Ciało |
|
||
PIĄTEK 20.06.25 |
Płatki śniadaniowe z mlekiem 162g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem 105g (1, 3, 7) [334kcal] | Kisiel z jabłkiem i kleksem z jogurtu 200g (7) 200g [116kcal] | Krupnik z ziemniakami 250/300ml (9), Miruna z patelni, makaron z pesto bazyliowym, surówka z kapusty 200/400g (1, 3, 4) Kompot 200ml [350/836kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.