Szkoła Podstawowa nr 9
Wyszukiwarka
im. Stanisławy Jaworskiej
w Toruniu
-
Jadłospis
-
-
Kontakt
ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
tel.: 56 654 56 91, 56 654 53 40;
e-mail: sp9@sp9.torun.plElektroniczna Skrzynka Podawcza (ESP) SP nr 9 w Toruniu działa w ramach rządowej Platformy Usług Administracji Publicznej (ePUAP).
* Aby skorzystać z usługi ESP, trzeba dokonać rejestracji i logowania do systemu pod adresem: www.epuap.gov.pl
* Domyślna skrytka ePUAP: /SP9Torun/SkrytkaESP -
-
Kalendarz
Październik pn wt śr cz pi so nd Pokaż wydarzenia w dniu 1 października 2 3 Pokaż wydarzenia w dniu 4 października 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 -
Pogoda
- Toruń
- 9.3°C
- zachmurzenie duże
- Wiatr: 1.34m/s SE
- Ciśnienie: 1012 hPa
- Wilgotność: 81%
- Wschód słońca: 06:56
- Zachód słońca: 18:10
- Źródło: OpenWeatherMap
-
Statystyki
- Odwiedziny: 761797
- Do końca roku: 86 dni
- Do wakacji: 264 dni
-
Kalendarium
Niedziela, 2024-10-06
Imieniny: Artura, Fryderyki
Jadłospis
Obiady - Informacja
Odpłatność za posiłki w październiku będzie wynosiła
- dla oddziału przedszkolnego: (23 dni x 13 zł)= 299 zł
- dla uczniów SP: (21 dni x 7 zł) = 147 zł
Płatne do 25.09.24r.
na konto: 10 1160 2202 0000 0000 6172 5022
Szkoła Podstawowa Nr 9, ul. Rzepakowa 7/9, 87-100 Toruń
W tytule przelewu należy bezwzględnie podać:
- imię i nazwisko dziecka,
- klasę do której uczęszcza,
- okres za jaki została dokonana wpłata (np. za miesiąc XII).
UWAGA!!!
Uczniowie odbierają karty obiadowe wyłącznie osobiście po uprzednim okazaniu potwierdzenia wpłaty w formie papierowej lub elektronicznej (na telefonie). Rodzice mogą również przesłać potwierdzenie wpłaty za obiady na adres email: intendent.sp9torun@gmail.com
Z powodu wzrastających cen żywności od 01. września 2024 zostanie zmieniona dzienna stawka żywieniowa (oddział przedszkolny z 11 zł na 13 zł, uczniowie SP z 6 zł na 7 zł).
Jest to konieczne, aby utrzymać jakość obiadów na tym samym poziomie.
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
II Śniadanie |
OBIAD |
Zmiany |
PONIEDZIAŁEK 07.10.24 |
Kasza manna na mleku 150g (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka z ogórkiem kiszonym 110g (1, 3, 4, 7) [215kcal] | Mleko w kartoniku 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, Owoc 55g [118kcal] | Zupa pomidorowa z ryżem 250/300ml (7, 9), Sznycel roślinny z mizerią i ziemniakami 200/400g (1, 3), Kompot 200ml [391/898kcal] |
|
WTOREK |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7, Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i ogórkiem 105g (1, 7) [249kcal] | Kaszka manna na mleku z sosem owocowym 150g (1, 7) Owoc 55g [196kcal] | Barszcz ukraiński z ziemniakami 250/300ml (7, 9), Kurczak w sosie pieczarkowym z makaronem 150/300g (1, 7), Kompot 200ml [368/823kcal] |
|
ŚRODA |
Płatki ryżowe na mleku 150g (7), Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem 90g (1, 7) [286kcal] | Herbata owocowa 200ml, Bułeczka z twarożkiem 80g, Owoc 55g (1, 3, 7) [200kcal] | Zupa kukurydziana z zacierką 250/300 ml (1, 3, 9), Udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera 200/400g (7, 8), Kompot 200ml, [375/860kcal] |
|
CZWARTEK |
Kakao 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem 35g, parówka z wody 80g, paseczki papryki 30g (1, 7) [268kcal] | Sernik na zimno z owocami (własnej roboty) 100g (7) [143kcal] | Jarzynowa z ziemniakami 250/300ml (9), Gulasz drobiowy, kasza bulgur, buraczki zasmażane 200/400g (1, 7), Kompot 200ml [354/873kcal] |
|
PIĄTEK 11.10.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [286kcal] | Shake owocowy 200ml (7), Herbatniki 15g (1, 3), Owoc 55g [158kcal] | Rosół z ryżem 250/300 ml (9), Klopsik rybny z ratatui z ziemniakami 200/400g (1, 3, 4, 9), Kompot 200ml,[349/825kcal]] | |
PONIEDZIAŁEK 14.10.24 |
Owsianka na mleku 150ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem i dżemem owocowym 110g Marchewka 55g (1, 3, 7) [249kcal] | Kakao 200ml (7), Biszkopciki bez cukru 15g (1, 3), Owoc 55g [180kcal] | Zupa brokułowa z ziemniakami 250/300ml (9), Łazanki z kapustą i kiełbasą 180/300g (1, 3), Kompot 200ml [367/856kcal] |
|
WTOREK 15.10.24 |
Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem i ogórkiem 105g (1, 7) [229kcal] | Shake truskawkowy 250ml (7), Chrupki kukurydziane 15g, [108kcal] | Zupa marchewkowa z ryżem 250/300ml (9), Pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniakami (1, 3), fasolka z wody 200/300g, Kompot 200ml [403/521kcal] |
|
ŚRODA 16.10.24 |
Kasza jaglana na mleku 150ml (7), Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor 105g (1, 7) [261kcal] | Galaretka z owocami i jogurtem naturalnym 100g [104kcal] | Zupa pieczarkowa z makaronem 250/300ml (1, 3, 7, 9), Kotlet mielony z ziemniakami, marchewka z groszkiem 200/400g (1, 3), Kompot 200 ml, [387/843kcal] |
|
CZWARTEK 17.10.24 |
Bawarka 200ml ( 7) Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką, papryka 105g (1, 7) [208kcal] | Jogurt owocowy 150ml (7), Chrupki kukurydziane 15g [109kcal] | Zupa ogórkowa z ziemniakami 250/300ml (1, 3, 9), Szynka pieczona z komosą ryżową z żurawiną, surówka Staropolska 200/400g (1, 7), Kompot 200ml [363/884kcal] |
|
PIĄTEK 18.10.24 |
Zupa mleczna z zacierkami 150ml (1, 3, 7), Pieczywo mieszane z masłem i powidłami 70g (1, 7), Marchewka 50g [259kcal] | Kawa z mlekiem 200ml (1, 7), Drożdżówka 60g (1, 3, 7) [143kcal] | Barszcz czerwony z makaronem 250/300ml (1, 3, 7, 9), Ryba po grecku z ziemniakami 200/400g (1, 3, 4, 9), Kompot 200ml, [349/825kcal] |
|
*1Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach. Objaśnienie numeracji zamieszczone jest w „informacji o alergenach”. *2 OBIAD: niższa gramatura i kaloryczność dotyczy oddziałów przedszkolnych
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
INFORMACJE O ALERGENACH |
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.